Inspecteur S en de grote doorbraak

Familievoorstellingen

Woensdag 2 maart 2022:
Museum Hoeksche Waard in Heinenoord – 13.30 en 15.00 uur Informatie en reserveren: www.museumhw.nl

Donderdag 3 maart 2022:
Rho Toneel in Numansdorp – 15.00 uur
Informatie en reserveren: www.rho-toneel.nl

Besloten voorstellingen

Dinsdag 1 maart 2022
Wijckplein: Huiskamer van de Wijk in Zoomwijck, Oud-Beijerland – middag

Maandag 7 maart 2022
Hoeksche Huiskamer in de 3 Lelies, Puttershoek – 10.30 uur

Over de voorstelling


Volg Inspecteur S op zijn spannende zoektocht naar de dader van één van de grootste onopgeloste misdaden van de 15e eeuw. Wie is verantwoordelijk voor al die slachtoffers van de Sint Elisabethsvloed? Was het de turfsteker, of de zoutwinner? Of was het toch de hooghartige graaf Crent a Pouper? Zal de schuldige gevonden worden? 

Ga mee terug in een tijd waarin duistere krachten spelen, een kat een kind redt en ridders elkaar nog met zwaarden betwisten. Help Inspecteur S mee om het mysterie te ontrafelen en alle antwoorden boven water te krijgen…

Inspecteur S en de grote doorbraak (8+) is een interactieve whodunnit, waarin een beroep op het publiek wordt gedaan om mee te denken en om te helpen het raadsel op te lossen en daarmee het dreigende ontslag van de inspecteur af te wenden.

Een intrigerende en humorvolle theatervoorstelling waarin poppenspeler Martin Soeters (bekend van Huisje Boompje Beestje) als speler/ verteller samen met het publiek achter de oorzaak van de Sint Elisabethsvloed, de stormvloed van 1421 probeert te komen.

Achtergrond


In de nacht van 18 op 19 november 2021 is het 600 jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed de graafschappen Zeeland en Holland overspoelde. Storm en water richtten veel schade aan en veranderden de loop van het water in het getroffen gebied. Daarmee markeert de Sint Elisabethsvloed mede het ontstaan van het eiland de Hoeksche Waard zoals wij dat nu kennen. Gemeente Hoeksche Waard herdenkt de Sint Elisabethsvloed en viert het ontstaan van het eiland van september 2021 tot september 2022 met verschillende activiteiten en evenementen. Eén van die activiteiten is een theatervoorstelling voor iedereen van 8 jaar en ouder.

De gemeente ondersteunt dit project omdat ze zowel het educatieve als het culturele karakter van deze voorstelling een grote meerwaarde vindt voor het vertellen van het verhaal van de Sint Elisabethsvloed.

Voorstellingen op school

Van 4 oktober t/m 23 november 2021 speelde Inspecteur S en de grote doorbraak 35 voorstellingen op 23 basisscholen in de Hoeksche Waard voor 67 groepen van de bovenbouw voor ruim 1500 leerlingen! De reacties waren heel positief en dat vinden we fantastisch.

Registratie

Wil je de voorstelling (nog) een keer bekijken in de klas? Wij maakten een mooie registratie die vanaf januari 2022 bekeken kan worden op het digibord. Mail naar dionne@theaterbureaufrijns.nl voor meer informatie.

Credits

Concept en spel: Martin Soeters
Artistieke begeleiding: José Schuringa
Educatie: Frieda de Rhoter | Cultuureducatie Hoeksche Waard in samenwerking met Museum Hoeksche Waard
Voorinschrijvingen en ondersteuning educatie: CMK Hoeksche Waard
Productie: Stichting Beeldend Jeugdtheater
Planning: Dionne Frijns | Theaterbureau Frijns
Grafische vormgeving: Dennis Happé | Denns Werk
Vormgeving educatiemateriaal: Jolie Markus
Registratie: Rietveld Theater
Foto’s: Lyzian Kolkman | Lyzian.nl, met dank aan OBS De Tandem en Wijckplein Zoomwijck Oud-Beijerland

Dit erfgoededucatieproject is onderdeel van ‘Project Water!‘ en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van gemeente Hoeksche Waard.